witte reiger


witte reiger 1.0

geheel witgevederde reiger waarvan de grootste soort een lichaamslengte heeft van ongeveer een meter, en meestal een gele snavel, en de kleinere soort een lichaamslengte van ongeveer 60 centimeter en een zwarte bek; grote zilverreiger, resp. kleine zilverreiger

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een witte reiger…

is een reiger; is een vogel; is een dier

      Wetenschappelijke naam: Ardea alba (grote witte reiger); Egretta garzetta (kleine witte reiger)

      Algemene voorbeelden


      De witte reiger, ook wel zilverreiger genoemd, is niet direkt zeldzaam, maar komt in de streek waar ik woon toch niet vaak voor [...]. Na een wandeling van drie-en-een-halve kilometer trof ik [...] deze mooie witte reiger aan. Het was de grote zilverreiger, herkenbaar aan zijn gele snavel. Er bestaat ook een kleine zilverreiger, die heeft een zwarte bek.

      http://www.vkblog.nl/bericht/249361/Op_zoek_naar_de_witte_reiger,

      Daar zagen we nog een witte reiger het luchtruim kiezen waarvan 's avonds werd besloten dat het de kleine witte reiger moet zijn geweest vanwege een zwarte snavel.

      http://www.hiking-site.nl/club/events_biesbosch.php

      De grote witte reiger of grote Zilverreiger (Casmerodius albus) is van origine een tropische vogel [...]. Het smetteloos witte vederkleed is het meest opvallende aan deze vogel, evenals de gele snavel [...]. Met zijn postuur van 85 tot 100 cm is deze witte reiger zelfs iets groter dan de blauwe reiger.

      http://dier-en-natuur.infonu.nl/vogels/51278-meer-zilverreigers-in-nederland.html,

      Vaste verbindingen